Onderbouw

Leerjaar 1

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor de leerling een grote en ingrijpende stap. Dit heeft onder meer te maken met een aantal nieuwe vakken zoals wiskunde en de moderne vreemde talen. Bijzonder is dat onze school Duits en natuur/scheikunde in de eerste klas aanbiedt. In de eerste lesweken is er een aantal activiteiten, waar bij het kennismaken en het vertrouwd raken met medeleerlingen, docenten en gebouw een belangrijke plaats inneemt. De mentoren, tutoren en de teamleider spelen een belangrijke rol in de zorgvuldige opvang van de leerling. Kort na aanvang van het schooljaar gaan de brugklassers drie dagen op schoolkamp om elkaar beter te leren kennen en vooral om de groepsvorming op een positieve manier in gang te zetten.

Ontwikkel je talent

Volg je hart, ontwikkel je talent
Je gaat naar de St.-Jozefmavo om een prachtig mavodiploma te halen, maar ook om je bijzondere talenten te ontwikkelen. Voor wie dat wil kan zich aanmelden voor een van de talentgroepen: Digital Science: Door middel van workshops ga je aan de slag met video, foto, audio en computer. De combinatie van techniek en creativiteit zorgt voor vaardigheden waarmee je op de toekomst bent voorbereidt. Art: Als je creatief bent! Je tekent, schildert en ontwerpt. Sport+ Ben jij een teamplayer en sport je graag? Dan is deze talentgroep jou op het lijf geschreven. Naast de “gewone” sporten maak je ook uitstapjes naar minder bekende sporten. Anglia: Engels is een wereldtaal, voor de liefhebber is het volgen van Anglia (versterkt Engels) mogelijk. Je behaalt hier een internationaal erkend certificaat.

Kansklas Havo
Natuurlijk is het mogelijk om na het behalen van het Mavodiploma over te stappen naar het Havo. Dankzij het extra examenvak op de Jozef is die overstap goed mogelijk omdat 7 vakken verplicht zijn. Kun je ook eerder overstappen? Ja, dat kan voor leerlingen die met een Mavo/Havo-advies bij ons gekomen zijn. Wij hebben de Kansklas Havo. Daar wordt deze leerling extra uitgedaagd. Het tempo ligt er hoger en ze krijgen extra leerstof. Als de resultaten in deze klas goed zijn, is er een mogelijkheid om op het eind van het eerste jaar over te stappen naar de tweede klas van het Havo op onze partnerschool SG Spieringshoek of een andere Havo school. Leerlingen in de kansklas volgen standaard Anglia (versterkt Engels). Ook als je niet in de Kansklas Havo zit, is er altijd voor goed presterende leerlingen een overstap naar 2 Havo mogelijk.